Ελένη Ματσούκη


Φυσικοθεραπεύτρια, MSc, cred.MDT, CKTP, Clinical Pilates Trainer

Η Ελένη αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αθήνας το 2004 και από το 2005 εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας. Είναι ιδιοκτήτρια του κέντρου φυσικοθεραπείας Galatsi Physio Center στην Αθήνα και από το 2013 ασχολείται με την εκπαίδευση ενηλίκων και τη διοργάνωση σεμιναρίων. Η μέθοδος θεραπευτικής άσκησης Clinical Pilates by GPC® έχει σχεδιαστεί από την ίδια και αποτελεί κατοχυρωμένη πνευματική της ιδιοκτησία. Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας της σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.


Εξειδικεύσεις – Πιστοποιήσεις:
  • Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία (Mέθοδος McKenzie) από το The McKenzie Institute International®
  • Φυσικοθεραπεύτρια Μαλακών Μορίων με Ειδικό Εξοπλισμό (Ergon Technique® Provider) από την IASTM.GR
  • Kinesio Taping Practitioner (CKTP) της Kinesio Taping® Method του Kinesio UniversityTM
  • APPI Pilates for Rehabilitation Matwork Instructor από το The Australian Physiotherapy & Pilates Institute (APPI)

Επιπρόσθετες συμμετοχές σε σεμινάρια:
  • Sports Combination Taping
  • Θεραπευτική Κολύμβηση (Halliwick Concept)
  • Εφαρμοσμένη Ακτινοδιαγνωστική
  • Λεμφική Μάλαξη
  • Mulligan Concept
  • Παροχή Α’ Βοηθειών

Η Ελένη έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και ημερίδες φυσικοθεραπείας ως μέλος των επιστημονικών και οργανωτικών επιτροπών, αλλά και κάνοντας πολλές ελεύθερες και αναρτημένες ανακοινώσεις. Στα χρόνια που δραστηριοποιείται έχει διεξάγει αξιοσημείωτο ερευνητικό έργο, μέρος του οποίου έχει δημοσιευθεί στον διεθνή επιστημονικό τύπο.

Η ενασχόλησή της με το μέθοδο Pilates ξεκίνησε στις αρχές του 2005 από προσωπικό ενδιαφέρον. Έκτοτε, έχει εκπαιδευτεί κοντά σε διακεκριμένους καθηγητές και έχει παρακολουθήσει διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν την εφαρμογή του Pilates στην αποκατάσταση ασθενών. Οι γνώσεις της στη φυσικοθεραπεία, ανατομία, κινησιολογία και τη μέθοδο Pilates συνδυάστηκαν προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης με τη χρήση της μεθόδου Pilates.

Το Clinical Pilates by GPC® είναι ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που απευθύνεται σε επαγγελματίες στον χώρο της υγείας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέρος ενός προγράμματος αποκατάστασης, ως ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης ή να εφαρμοστεί σε μία ομάδα ασθενών (ομαδικό μάθημα), καθιστώντας το ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των επαγγελματιών υγείας.

Τέλος, η Ελένη έχει επιτελέσει συλλογικό έργο στον τομέα της φυσικοθεραπείας. Το 2005 εγγράφηκε στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών Ελλάδος όπου είναι ενεργό μέλος μέχρι και σήμερα. Από το 2015 έως το 2018 τέλεσε χρέη Γενικής Γραμματέως της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Αττικής της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών (ΠΕΕΦ). Από τότε είναι μέλος αυτής, ενώ από το 2016 είναι μέλος του Επιστημονικού Τμήματος Αθλητικής Φυσικοθεραπείας (ΕΤΑΦ) του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ). Κατά τη χρονική περίοδο 2016-2018 αποτέλεσε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΕΤΑΦ.