Περιτοναϊκή Θεραπεία


Η περιτονία θεωρείται βάσει ερευνών ένας ευαίσθητος, πολύπλοκος, αλλά ιδιαίτερα σημαντικός ιστός του ανθρώπινου σώματος. Έχει την ικανότητα να δέχεται ερεθίσματα από το περιβάλλον και να διαδραματίζει εν τέλει τεράστιο ρόλο στην εκδήλωση του πόνου, το εύρος κίνησης των αρθρώσεων και την αποκατάσταση των τραυματισμών. Για το λόγο αυτό, έχουν αναπτυχθεί διάφορες τεχνικές χαλάρωσης και μάλαξης της περιτονίας, οι οποίες εφαρμόζονται στον χώρο μας με στόχο την ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος του κάθε ασθενή.


Ergon® IASTM Technique

Η συγκεκριμένη τεχνική αποτελεί μία πρωτότυπη θεραπευτική προσέγγιση κινητοποίησης των μαλακών μορίων, μέσω ειδικού εξοπλισμού από ανοξείδωτο ατσάλι. Συνδυάζει στατικούς και δυναμικούς χειρισμούς με στόχο την θεραπεία των παθολογικών καταστάσεων των μαλακών ιστών.

Η τεχνική εφαρμόζεται σε ειδικά σημεία βραχύνσεων και προσκολλήσεων, που όταν απελευθερωθούν, βελτιώνουν την λειτουργικότητα της περιοχής σε λίγες μόνο συνεδρίες και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο εξειδικευμένος θεραπευτής, αφού αξιολογήσει με ακρίβεια τις μυοπεριτονιακές περιοχές έντονης ευαισθησίας, μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της φυσιολογικής κινητικής λειτουργίας μίας άρθρωσης μέσω της λύσης των συμφύσεων, της επαναφοράς της φυσιολογικής ελαστικότητας και κίνησης της περιτονίας, και της ελάττωσης του πόνου.


Θεραπεία με Βεντούζες – Cupping Therapy

Η θεραπεία με βεντούζες αποτελεί μία παραδοσιακή τεχνική αντιμετώπισης του πόνου. Χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες του κόσμου εδώ και αιώνες ως εναλλακτική μέθοδος θεραπείας. Η αναρρόφηση που επιτυγχάνεται επιδρά τόσο στην επιδερμίδα, όσο και στις βαθύτερες στρώσεις των συνδετικών ιστών, περιτονιών και μυών, προσδίδοντας άμεση ανακούφιση από πόνους και εντάσεις. Επίσης, βελτιώνει εμφανώς την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου βοηθώντας στην καλύτερη οξυγόνωση, θρέψη και αποτοξίνωση των ιστών.