Ποιοι Είμαστε


Το Galatsi Physio Center ιδρύθηκε τον Μάιο του 2005 από την φυσικοθεραπεύτρια Ελένη Ματσούκη. Είναι ένα υπερσύγχρονο κέντρο φυσικοθεραπείας που εδρεύει στο κέντρο του Γαλατσίου και παρέχει υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες φυσικοθεραπείας και θεραπευτικής άσκησης στους ασθενείς.


Ο χώρος διαιρείται σε δύο βασικά τμήματα, την αίθουσα των θεραπειών και το γυμναστήριο. Ο εξοπλισμός του φυσικοθεραπευτηρίου συμβαδίζει με τις πλέον εξελιγμένες μορφές τεχνολογίας και υποστηρίζεται από τις τελευταίες επιστημονικές μελέτες του ιατρικού κλάδου. Το προσωπικό του Galatsi Physio Center είναι πλήρως καταρτισμένο στην αποκατάσταση και τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Διαθέτει πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση σε ποικίλες θεραπευτικές μεθόδους.

Σε συνδυασμό με το ευχάριστο περιβάλλον και το σεβασμό προς τον ασθενή αποτελεί την ιδανική επιλογή για κάθε ασθενή που επιθυμεί γρήγορα αποτελέσματα για ανακούφιση του προβλήματός του, αλλά και συμβουλές για πρόληψη και αποφυγή υποτροπών.


Ελένη Ματσούκη (επιστημονική υπεύθυνη)
Φυσικοθεραπεύτρια, MSc, cred.MDT, CKTP,
Clinical Pilates Trainer

Η Ελένη αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αθήνας το 2004 και από το 2005 εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας. Είναι ιδιοκτήτρια του κέντρου φυσικοθεραπείας Galatsi Physio Center στην Αθήνα και από το 2013 ασχολείται με την εκπαίδευση ενηλίκων και τη διοργάνωση σεμιναρίων. Η μέθοδος θεραπευτικής άσκησης Clinical Pilates by GPC® έχει σχεδιαστεί από την ίδια και αποτελεί κατοχυρωμένη πνευματική της ιδιοκτησία. Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας της σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Από το 2023 είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ‘Θεραπευτική Άσκηση’ του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών.


Εξειδικεύσεις – Πιστοποιήσεις:
  • Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία (Mέθοδος McKenzie) από το The McKenzie Institute International®
  • Φυσικοθεραπεύτρια Μαλακών Μορίων με Ειδικό Εξοπλισμό (Ergon Technique® Provider) από την IASTM.GR
  • Kinesio Taping Practitioner (CKTP) της Kinesio Taping® Method του Kinesio UniversityTM
  • APPI Pilates for Rehabilitation Matwork Instructor από το The Australian Physiotherapy & Pilates Institute (APPI)

Επιπρόσθετες συμμετοχές σε σεμινάρια:
  • Sports Combination Taping
  • Θεραπευτική Κολύμβηση (Halliwick Concept)
  • Εφαρμοσμένη Ακτινοδιαγνωστική
  • Λεμφική Μάλαξη
  • Mulligan Concept
  • Παροχή Α’ Βοηθειών


Η Ελένη έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και ημερίδες φυσικοθεραπείας ως μέλος των επιστημονικών και οργανωτικών επιτροπών, αλλά και κάνοντας πολλές ελεύθερες και αναρτημένες ανακοινώσεις. Στα χρόνια που δραστηριοποιείται έχει διεξάγει αξιοσημείωτο ερευνητικό έργο, μέρος του οποίου έχει δημοσιευθεί στον διεθνή επιστημονικό τύπο.

Η ενασχόλησή της με το μέθοδο Pilates ξεκίνησε στις αρχές του 2005 από προσωπικό ενδιαφέρον. Έκτοτε, έχει εκπαιδευτεί κοντά σε διακεκριμένους καθηγητές και έχει παρακολουθήσει διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν την εφαρμογή του Pilates στην αποκατάσταση ασθενών. Οι γνώσεις της στη φυσικοθεραπεία, ανατομία, κινησιολογία και τη μέθοδο Pilates συνδυάστηκαν προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης με τη χρήση της μεθόδου Pilates.

Το Clinical Pilates by GPC® είναι ένα πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέρος ενός προγράμματος αποκατάστασης, ως ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης ή να εφαρμοστεί σε μία ομάδα ασθενών (ομαδικό μάθημα), καθιστώντας το ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των επαγγελματιών υγείας. Η μέθοδος Clinical Pilates by GPC® εκπαιδεύεται σε επαγγελματίες υγείας μέσω σεμιναρίων.

Τέλος, η Ελένη έχει επιτελέσει συλλογικό έργο στον τομέα της φυσικοθεραπείας. Το 2005 εγγράφηκε στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών Ελλάδος όπου είναι ενεργό μέλος μέχρι και σήμερα. Από το 2015 έως το 2018 τέλεσε χρέη Γενικής Γραμματέως της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Αττικής της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών (ΠΕΕΦ). Από τότε είναι μέλος αυτής, ενώ από το 2016 είναι μέλος του Επιστημονικού Τμήματος Αθλητικής Φυσικοθεραπείας (ΕΤΑΦ) του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ). Κατά τη χρονική περίοδο 2016-2018 αποτέλεσε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΕΤΑΦ.


Χρήστος Σμπούκης
Φυσικοθεραπευτής, Clinical Pilates Instructor, CKTP

Ο Χρήστος είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2014) και από το 2015 είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Ελλάδος. Το 2016 εντάχθηκε στην ομάδα του Galatsi Physio Center και είναι ο υπεύθυνος οργάνωσης του φυσικοθεραπευτηρίου, ενώ την επόμενη χρονιά έλαβε την πιστοποίηση στη μέθοδο θεραπευτικής άσκησης Clinical Pilates by GPC®. Από το 2023 είναι πιστοποιημένος Kinesio Taping Practitioner (CKTP) της Kinesio Taping® Method του Kinesio UniversityTM. Ο Χρήστος έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και ημερίδες παρουσιάζοντας προφορικές και αναρτημένες επιστημονικές μελέτες, καθώς και έχει υπάρξει εισηγητής σε πολλά κλινικά εργαστήρια.


Ζηλίδου Μαρία
Φυσικοθεραπεύτρια, Clinical Pilates Instructor

Η Μαρία αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών το 2023 και από το τότε είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Ελλάδος. Το 2021 έλαβε πιστοποίηση στη μέθοδο θεραπευτικής άσκησης Clinical Pilates. Από το 2022 είναι πιστοποιημένη Ναυαγοσώστρια από τον Ερυθρό Σταυρό και το 2023 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας του τμήματος της Ιατρικής με τίτλο ¨Νευροαποκατάσταση¨.


Πανοπούλου Νάνσυ
Φυσικοθεραπεύτρια, Clinical Pilates Instructor

Η Νάνσυ αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου  Δυτικής Αττικής το 2023. Η φυσικοθεραπεία ήρθε στην ζωή της λόγω του πρωταθλητισμού στο Jiu-Jitsu με το οποίο ασχολιόταν από μικρή ηλικία. Το 2023 έλαβε πιστοποίηση στην μέθοδο θεραπευτικής άσκησης Clinical Pilates. Το ενδιαφέρον της εστιάζεται στην παροχή φυσικοθεραπείας σε ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις και κυρίως σε ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.