Δημήτρης Βουδούρης


Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, MSc(c)

Ο Δημήτρης είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ, 1996) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με ειδικότητα στην Ειδική Φυσική Αγωγή. Επίσης, είναι κάτοχος πτυχίου στην επιστήμη της Διατροφολογίας (Higher National Diploma in Dietetics of Cambridge Regional College, 2013). Η ανάγκη για διαρκή επικαιροποίηση της επιστημονικής γνώσης τον οδήγησε το 2018 στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μοριακή & Εφαρμοσμένη Φυσιολογία»της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με σκοπό να καλλιεργήσει επαγγελματικές δεξιότητες σε νεότερες εργαστηριακές τεχνικές και κλινικές ερευνητικές μεθόδους.

Στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης, έχει εξειδικευτεί στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία (National Center of Eating Disorders, UK), ενώ έχει εκπαιδευτεί στην Κλινική Διατροφή (ΕΚΠΑ), στην Διατροφική Ιατρική και την Μεταβολομική (European Institute of Nutritional Medicine). Τέλος, το 2016 πιστοποιήθηκε ως εκπαιδευτής της μεθόδου θεραπευτικής άσκησης Clinical Pilates by GPC®.

Ως επαγγελματίας, η παρουσία του στο χώρο της άσκησης μετρά περισσότερο από 25 χρόνια. Για παραπάνω από μια δεκαετία υπήρξε συνιδιοκτήτης μεγάλου γυμναστηρίου της Αθήνας. Επιπλέον, έχει δραστηριοποιηθεί με επιτυχία στον τομέα της εκπαίδευσης, διδάσκοντας κυρίως προπονητική σε ιδιωτικά κολέγια. Τα τελευταία δέκα χρόνια, αρθρογραφεί ανελλιπώς σε σημαντικά περιοδικά και ιστοσελίδες υγείας (iatronet, diatrofi, my diatrofi, faepaidimou). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του healthex.gr.